Federació Catalana d’Empreses de Telecomunicacions
Search

27/09/17. Jornada: Mobilitat digital i cotxe connectat

Les creixents necessitats de les ciutats de traslladar persones i mercaderies i els avanços de les tecnologies digitals faran possible una nova forma de mobilitat digital, elèctrica, multimodal, autònoma i compartida, que comportarà l’aparició de nous models urbans, canvis tecnològics intensos, la creació de noves especialitats professionals i la possibilitat de noves oportunitats empresarials.

Mentre que els reptes tecnològics en termes de connectivitat, dades, visió i aprenentatge artificial, infraestructures intel·ligents, xarxes de vehicles, comportament social, disseny urbà, economia de la mobilitat, etc. són enormes, també ho són les noves oportunitats en termes de millora d’eficiència energètica, millora de la mobilitat, seguretat viària, accessibilitat social, millora mediambiental, etc. Darrere de tot això hi ha una tecnologia molt sofisticada de telecomunicacions, electrònica, informàtica i mecànica, i equips d’investigació multidisciplinàries que siguin capaces d’incorporar el disseny de nous models de negoci per a aquesta mobilitat digital. Estem sens dubte davant un dels canvis socioeconòmics més trascendentes d’aquesta primera meitat del segle XXI.

Quins seran els nous models d’automoció multimodal i compartida? Quins seran les tecnologies més significatives? Quins canvis significatius en nombre de vehicles i intensitat de tràfic? Com serà l’economia de la mobilitat digital? Totes aquestes preguntes i moltes més, fins i tot moltes d’elles de caràcter ètic, sorgeixen davant aquesta realitat relativament propera.

La jornada, organitzada en el marc de la Càtedra Telefonica de la UPC, pretén endinsar-se al món de la mobilitat digital per conèixer la situació actual, les tendències tecnològiques i les noves oportunitats professionals i empresarials.

Inscripcions: Clic aquí
Programa: Clic aquí

Ubicació: Auditori Vertex UPC

27 de setembre de 2017 a les 9:30h.

Compartir:
Facebook
X
LinkedIn
Email
WhatsApp
Telegram