Federació Catalana d’Empreses de Telecomunicacions
Search

2a edició del DESI “Digital Economy and Society Index Catalunya 2020”

Per tal de monitoritzar el rendiment digital general d’Europa i fer un seguiment del progrés dels estats de la UE en la seva competitivitat digital, la Comissió Europea  va crear l’índex compost d’economia i societat digital DESI.

En aquesta segona edició del  DESI (impulsada pel Departament de Polítiques Digitals i Administració pública de la Generalitat de Catalunya), corresponent a l’any 2020, Catalunya manté la primera posició en connectivitat en el rànquing dels països de la UE-28, amb una millora de 5,4 punts respecte del mateix indicador de 2019 i gairebé 16 punts per sobre de la mitjana europea. Així mateix, manté la cinquena posició i es consolida com a país digitalment avançat i capdavanter a Europa amb un grau de digitalització del 64,75%, 12 punts per sobre de la mitjana de la Unió Europea (52,62%).

Com en la primera edició, l’estudi també analitza la comparativa de la realitat catalana en relació amb els estats de la Unió Europea segons els diferents nivells de l’índex, i com a novetat d’enguany es presenta la seva evolució respecte 2019.

Podeu consultar l’informe complet DESI Catalunya 2020 aquí.

Compartir:
Facebook
X
LinkedIn
Email
WhatsApp
Telegram