Federació Catalana d’Empreses de Telecomunicacions
Search

Cessament de les emissions en la banda 700Mhz

A la reunió del Grup de Desplegament del 2DD del 14 de setembre passat, convocada per la Dirección General de Telecomunicaciones y Ordenación de los Servicios de Comunicación Audiovisual es va acordar una proposta de calendari definitiu per al cessament de les emissions de les freqüències de la banda 700Mhz en les diferents àrees geogràfiques del territori de l’estat. La qual cosa representa la fi del simulcast i la reordenació definitiva dels continguts.

El cessament del simulcast s’ha plantejat en tres dates diferents, evitant caps de setmana, per tractar amb garanties imprevistos o complicacions que puguin sorgir durant el procés.

També s’ha dividit en tres grups el nombre de transmissors sobre els que s’ha d’actuar en cada data, agrupant les àrees geogràfiques d’una mateixa comunitat autònoma per facilitar la comunicació, així com les àrees geogràfiques que tenen dependències entre elles en la reordenació de continguts per evitar interferències.

Un cop analitzada aquesta proposta de calendari amb els operadors afectats, i tenint en compte que el nombre de transmissors en el que cal realitzar el cessament d’emissions és més elevat que a la primera fase, s’ha concretat el calendari definitiu d’aquesta forma:

Nit del 30 de setembre a l’1 d’octubre (de dimecres a dijous).

Àrees geogràfiques de Canàries, Cantàbria, Catalunya, Galícia, Múrcia, Navarra i Rioja, amb reordenació de continguts en l’àrea geogràfica de Navarra.

Nit del 6 al 7 d’octubre (de dimarts a dimecres).

Àrees geogràfiques de Castella la manxa, Castella i Lleó, Madrid i València, amb reordenació de continguts en les àrees geogràfiques de Madrid, Alacant, Castelló, València i Ciutat Real.

Nit del 13 al 14 d’octubre (de dimarts a dimecres).

Àrees geogràfiques d’Andalusia, Ceuta i Extremadura, amb reordenació de continguts en les àrees geogràfiques de Ceuta, Huelva sud, Huelva nord, Cadis oest, Cadis est, Jaén, Sevilla, i Badajoz oest.

Compartir:
Facebook
X
LinkedIn
Email
WhatsApp
Telegram