Federació Catalana d’Empreses de Telecomunicacions
Search

Dividend Digital, Pla d’extensió de la BA, I.C.T. i ajudes a Connectivitat

Dilluns 10 de desembre, es va produir una nova trobada entre representants de la Secretaria d’Estat per a l’Avanç Digital (SEAD) i FECOTEL.

Durant la trobada, que va durar aproximadament una hora i mitja, es va repassar els temes de major interès per a les empreses que representa la Federació i les Associacions que la componem.

En aquest sentit, els temes que es van tractar són els del proper Dividend Digital, la regulació del qual està propera a la seva publicació segons els criteris que el Govern de l’Estat recollia en el Full de ruta d’aquest procés.

Sobre les novetats que al respecte es produiran en els pròximos dies, us mantindrem informats amb l’objectiu d’analitzar el text, destacar els punts de major interès i recollir els comentaris de les empreses associades.

Sobre el Pla d’Extensió de la Banda Ampla 2019 – 2021 (PEBA – NGA) des de FECOTEL ja s’ha procedit a plantejar possibles alternatives al plantejament de concurrència provincial, amb el desig de trobar un punt de trobada entre els objectius de la SEAD i el dels operadors de telecomunicacions locals, que amb la seva feina fan que aquelles poblacions que no són de l’interès comercial dels grans operadors, sí que puguin tenir l’oportunitat de disposar connectivitats més concordes al que disposen els habitants i usuaris de nuclis de població de major grandària.

Us informarem de les novetats que en les pròximes setmanes es produeixin en aquesta matèria, i les empreses associades que es dediquen a aquesta activitat podran fer les seves aportacions.

Un altre tema tractat va ser el de les ajudes a les connectivitats de més de 30 MB/s, amb un any en funcionament, però on s’havien produït retards, especialment en el relacionat amb les al·legacions que segons operadors feien sobre les sol·licituds presentades.

Referent a això, podem informar que des de la SEAD ja s’han pres les mesures i traslladat les indicacions necessàries a Red.es perquè s’evitin els retards en les resolucions i concessions de les ajudes.

Finalment, es va tractar breument l’obertura en les pròximes dates del CTN 133 (Comitè Tècnic Normalitzador 133 de Telecomunicacions) en el qual s’abordarà el futur del denominat “node IoT” que afectarà de ple a les futures ICT.

Aquest tema serà un dels cavalls de batalla en els quals FECOTEL centrarà grans esforços durant 2019 per promoure una ICT que estigui a l’altura del nivell que l’Estat té en aquesta matèria, i que no es produeixin regressions en aquest model d’accessibilitat de les comunicacions en l’àmbit de l’habitatge i l’edificació.

 

 

Compartir:
Facebook
X
LinkedIn
Email
WhatsApp
Telegram