Federació Catalana d’Empreses de Telecomunicacions
Search

El DMTforum 2025 reivindica la innovació i el talent

La jornada es consolida com una cita de referència professional.

El sector de les telecomunicacions ha tornat a reunir-se el passat 20 de maig en una nova edició del DMTforum, l’esdeveniment anual organitzat per Feceminte amb motiu del Dia Mundial de les Telecomunicacions i la Societat de la Informació.

La jornada, celebrada a l’auditori de la CNMC a Barcelona, ha estat un punt de trobada per al debat, el reconeixement i el networking entre empreses, institucions i professionals de l’àmbit tecnològic i digital, el que demostra l’alta implicació del teixit empresarial.

 

L’acte inaugural, a càrrec de Joan Bramon, president de Feceminte i de Daniel Ollé, subdirector de la Subdirecció Tècnica de la Direcció de Telecomunicacions i del sector audiovisual de la CNMC, han destacat l’oportunitat d’organitzar actes com el DMTforum que aglutina els professionals de les empreses de telecomunicació de Catalunya.

Dos debats per mirar al futur

El programa, marcat per dues taules de debat, han abordat els reptes i oportunitats en aquest àmbit.

El primer debat, sota el títol “Telcos, dels serveis de veu i dades als serveis digitals avançats”, ha comptat amb Eduardo Rodríguez de Miguel, director àrea Digital de MASORANGE; Jordi Liarte Pérez, cap d’Administracions Públiques Catalunya de TELEFÓNICA; Oscar Salas Guiró, director d’innovació a Catalunya de VODAFONE i amb Pedro Fernández Hernández, Chief Commercial Officer d’ONIVIA, que ha fet de conductor del debat.

Els ponents han posat el focus en la transició cap a serveis digitals més sofisticats i orientats a la personalització, la interoperabilitat i la seguretat.

El segon debat, titulat “Evolució cap a nous models de negoci”, ha reunit a Joana Barbany Freixa, directora de Desenvolupament Empresarial de Tecnologia de MICHAEL PAGE i presidenta del Clúster Digital de Catalunya; a Juan José Berbel Sánchez, soci en METYIS i president de la comissió de Digitalització i Innovació de PIMEC; a Pere Porta Lloret, Sales Territory Manager de HUAWEI Barcelona i a Jon Ortiz de Zárate Arrate, Communications, Media and Technology Managing Director d’ACCENTURE, com a conductor del debat.

Les intervencions han destacat la necessitat d’adaptació constant, la col·laboració entre l’ecosistema públic i privat, i la incorporació de nous paradigmes com la intel·ligència artificial, la sostenibilitat i l’edge computing com a motors de canvi. Han recalcat especialment la necessitat de la formació, així com la necessitat de motivar estudiants dones pel sector, en un entorn tan necessari que es transforma exponencialment diàriament.

La cloenda institucional ha estat a càrrec d’Albert Tort, secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital de la Generalitat de Catalunya, que ha enfocat el seu discurs en la importància de celebrar actes com el d’avui, necessaris per a la reflexió i l’intercanvi.

El reconeixement a l’excel·lència: Premis Connexió 2025

Tot seguit l’activitat s’ha traslladat a la Sala Can Tiana per al lliurament dels Premis Connexió, que aquest any celebren la seva 24a edició. Aquests guardons reconeixen iniciatives i trajectòries destacades en tres categories:

Dinamisme Empresarial: Guardó per a Semat Data, una empresa lleidatana amb més de 25 anys d’experiència, que ha sabut evolucionar des del sector de l’automoció cap a un operador tecnològic punter en connectivitat, comunicacions i ciberseguretat. Ha recollit el premi Joan Mateu, soci fundador de l’empresa.

Iniciativa Institucional: Premi per al projecte Nuvulet de l’Institut Tecnològic de Barcelona, un innovador CPD sostenible i modular que dona servei de càlcul a centres educatius i que pot arribar a pimes. Una aposta per democratitzar l’accés a la potència tecnològica des del món educatiu. El premi has estat recollir per Alberto Vila, director del centre d’FP i per Jordi Casas, coordinador de l’execució del projecte.

Excel·lència Professional: El premiat ha estat Jaume Sanpera, pioner en el sector satel·litari europeu amb empreses com Eurona i Satel·liot.  A l’estiu de 2024, empresa va llançar amb èxit quatre nous satèl·lits que se sumen als dos estaven en òrbita i ha forjat aliances estratègiques amb companyies com G+D i Telefònica, i altres organismes de regulació espacial, com l’ESA.

La Junta Directiva de Feceminte ha volgut retre un homenatge a la trajectòria de Carles Martin, enginyer de telecomunicació, una figura clau en la història de Feceminte i del sector, amb una vida dedicada a la promoció de les TIC i la comunicació, des de la iniciativa privada, la docència i la divulgació professional.

L’esdeveniment ha posat fi amb un aperitiu en un entorn professional però distès, que va afavorir la conversa i el contacte directe entre assistents. En el seu comiat, Feceminte ha expressat el seu agraïment als patrocinadors i a la CNMC per l’acollida de l’acte. El missatge final ha estat clar: la innovació, la cooperació i la projecció internacional seran fonamentals per mantenir Catalunya com a pol tecnològic de referència.

Imatges i vídeo disponibles del DMTforum 2025:

Compartir:
Facebook
X
LinkedIn
Email
WhatsApp
Telegram