Federació Catalana d’Empreses de Telecomunicacions
Search

Posada en marxa de l’observatori Nacional del 5G

El passat 29 de novembre es va presentar l’Observatori Nacional del 5G en un acte celebrat a Madrid en el qual va participar el secretari d’Estat per a l’Avanç Digital, Francisco Polo; el director general de Red.es, David Cierco, i el CEO de Mobile World Capital Barcelona, Carlos Grau.

L’Observatori compta amb un pressupost d’1,5 milions d’euros per als pròxims tres anys i la seva activitat estarà estructurada entorn de tres grans blocs d’actuació: capacitació i formació, emprenedoria i ecosistema.

La seu serà compartida en les instal·lacions de MWCapital a Barcelona i Madrid, i les seves activitats permetran complementar i assistir a aquelles iniciades per l’Oficina Tècnica del Pla Nacional de 5G, en la seva labor de coordinació de les sinergies publico privades en el desplegament de xarxes i serveis 5G.

L’Observatori neix a través d’un conveni rubricat pel Ministeri d’Economia i Empresa, a través de la Secretaria d’Estat per a l’Avanç Digital, Red.es i la Fundació Mobile World Capital Barcelona, que es va donar a conèixer el passat 21 de novembre. Red.es aportarà 900.000 euros de la inversió mentre que MWCapital dedicarà 600.000 euros.

El conveni pel qual s’ha creat l’Observatori Nacional de 5G està obert a l’adhesió d’altres institucions, fundacions o empreses, públiques o privades, que comparteixin l’objectiu de fomentar el desplegament 5G a Espanya, compartint experiències i fomentant l’estandardització i la innovació.

Nota de premsa del Mobile Worl Capital

Nota de premsa de Red.es

Nota de premsa de SEAD (Secretaria d’Estat per a l’Avanç Digital)

 

Compartir:
Facebook
X
LinkedIn
Email
WhatsApp
Telegram