Federació Catalana d’Empreses de Telecomunicacions
Search

Es constitueix UHD Spain amb FECOTEL com a soci fundador

L’associació UHD Spain, creada per a promoure a Espanya el 4K, el 8K i les noves tecnologies relacionades amb l’Ultra Alta Definició (UHD) en les emissions TDT, ha celebrat avui el seu acte fundacional en la Universitat Politècnica de Madrid (UPM) amb 30 entitats del sector audiovisual espanyol i internacional de primer nivell.

L’objectiu d’UHD Spain, és fomentar a Espanya el 4K, el 8K, el HDR, la nova generació d’àudio i les noves tecnologies de l’audiovisual perquè els consumidors rebin els continguts amb la màxima qualitat possible.

L’associació UHD Spain compta amb el suport de les tres organitzacions més importants a nivell mundial: La UHD Alliance, l’Ultra HD Fòrum i la 8K Association, en les quals s’integrarà pròximament per a tenir accés a totes les seves activitats i avanços.

En l’acte de constitució s’han aprovat els estatuts i s’ha triat la primera Junta Directiva, que estarà presidida pel director de planificació i innovació tecnològica de Ràdio Televisió Espanyola (RTVE), Pere Vila, i que compta amb representants de cinc entitats més: Cellnex, Mediapro, Hispasat, Ametic i Medina Mitjana.

A UHD Spain s’han sumat des del seu inici les associacions que representen a les televisions privades, als fabricants, a les empreses instal·ladores i integradores, de disseny, enginyeria, fabricació, distribució, integració i operadors de telecomunicacions, com és el cas de FECOTEL, a més de la Universitat Politècnica de Madrid (UPM) i multinacionals amb implantació a Espanya com a Cànon, Dolby, Ateme, Rohde & Schwarz, Fraunhofer i Vestel.

Com a socis fundadors d’UHD Spain també han signat companyies de primer nivell com Atresmedia, Lavinia, Grup ADM, Grup Secuoya, Hurí, Henneo i empreses tecnològiques com Tedial, Televés, Axión, Sapec, Egatel,Tredess, Gsertel i Telecom-CLM.

La idea és que tots els membres de l’associació tinguin accés a les últimes novetats i regulacions internacionals d’una forma col·legiada, amb la finalitat d’unir esforços i compartir coneixements de la mà dels majors experts i líders de l’Ultra Alta Definició (UHD) a nivell mundial.

El treball de creació de l’Associació es remunta al començament de 2020, i ja a la primavera, FECOTEL, a través d’ATELAN, s’unia als grups de treball que van avançar el seu funcionament a la mateixa constitució de l’Associació.

FECOTEL, que representa a FECEMINTE i altres associacions territorials a nivell nacional, aposta molt decididament per aquesta iniciativa, de manera que es pugui aportar l’experiència i coneixements del sector en aquesta tecnologia.

Compartir:
Facebook
X
LinkedIn
Email
WhatsApp
Telegram