Federació Catalana d’Empreses de Telecomunicacions
Search

Excel·lència i participació resumeixen l’èxit en la celebració del DMTForum 2024 i el lliurament dels XXIII Premis Connexió

Vera, Projecte New Space i  Pedro Mier, guardonats amb els XXIII Premis Connexió pel Dinamisme Empresarial, Iniciativa Institucional i Excel·lència Professional.

Pedro Linares rep un reconeixement per la seva trajectòria professional en el sector de les telecomunicacions.

Feceminte ha celebrat, el Dia Mundial de les Telecomunicacions i de la Societat de la Informació, reconeixent la vital importància de les telecomunicacions en la connectivitat global i el desenvolupament socioeconòmic, com a un teixit invisible que uneix oportunitats i negocis. Els dos debats van destacar la importància del desenvolupament de les infraestructures digitals urbanes, així com l’accés a internet en les zones rurals. Amb les intervencions, en el primer debat, de Jordi Cirera, director d’Innovació i Tecnologies de Ciutat, Institut Municipal d’Informàtica de l’AJUNTAMENT DE BARCELONA; Elena Carpintero, directora de desenvolupament i relacions institucionals de JC DECAUX i Pep Martí, cofundador i CEO de NearbyComputing SL, conduïts per Josep Ramon Ferrer, director de Vendes del Sector Públic d’ITALTEL i presidente de GrausTIC.
 

Per la seva banda, en el debat sobre la connectivitat a l’entorn rural van participar Xavier Viladegut, cofundador i director de desplegament d’ADAMO; Javier Hidalgo, gerent de vendes a EMEA d’HISPASAT i Eva Campi, sòcia-fundadora i coordinadora de l’àrea comercial de PINERGIA SCCL, moderats per Joan Francesc Fondevila.

Tot seguit es van lliurar els XXIII Premis Connexió, que distingeixen empreses, entitats, projectes, iniciatives i persones que han destacat per la seva contribució al desenvolupament tecnològic, empresarial o social relacionat amb les telecomunicacions i les TIC en general.

El jurat dels Premis Connexió, format per professionals i autoritats de reconegut prestigi del sector TIC, va decidir atorgar els guardons a:

  • VERA, premi al Dinamisme Empresarial; Vera va néixer el 2023 com una operadora de telecomunicacions propera i catalana alternativa als grans operadors per la fusió de tres companyies de telecomunicacions: Goufone (Gurb, Osona), Iguana (Igualada, l’Anoia) i Soomfibra (Manresa, Bages).  De capital 100% català, va tancar el 2023 amb 55.000 clientes, una facturació de 36 milions d’euros i un EBITDA (Earnings Before Interest Taxe Depreciation and Amortization) superior als 10 milions d’euros. L’objectiu per aquest exercici és l’expansió i assolir els 43 milions de facturació i un EBITDA per sobre dels 13 milions.
  • ESTRATÈGIA NEWSPACE, Premi a la Iniciativa Institucional, projecte liderat per la Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu d’aprofitar l’oportunitat que representa la nova economia de l’espai relacionada amb el desplegament de nano satèl·lits, més econòmics i de ràpid desenvolupament. El projecte pren com a base els nanosatèl·lits ja actius Enxaneta (el 1r satèl·lit IoT), i el Menut, (1r satèl·lit EO) i es preveu disposar d’una constel·lació de més de vuit unitats en el 2026.
  • PEDRO MIER, Premi a l’Excel·lència Professional, per la seva intensa activitat professional on ha ocupat nombrosos càrrecs, ha rebut diversos premis i ha participat en gran nombre d’esdeveniments en temes relacionats amb la gestió de la tecnologia i la innovació i la gestió d’empreses tecnològiques. En l’actualitat és president d’AMETIC (Associació d’Empreses d’Electrònica, Tecnologies de la Informació i Telecomunicacions d’Espanya), que celebra el seu 50è aniversari i presideix la Comissió de R+D+I de la CEOE (Confederación Española de Organizaciones Empresariales).

A banda dels guardons decidits pel Jurat, els organitzadors dels Premis Connexió han volgut fer un reconeixement especial a Pedro Linares, pel seu encomiable suport a Feceminte durant els seus dos mandats, de 2015 a 2023, com a president de Telecos.cat.

L’acte va ser clausurat per Antoni Cañete, president de PIMEC, que va destacar la importància de la transició digital, de l’activisme empresarial com el que lidera Feceminte i la necessitat de què Catalunya sigui capdavantera en aquesta revolució digital i empresarial.  

Tot seguit, es va compartir uns moments d’intercanvi professional i del networking , al voltant d’un aperitiu.

Feceminte, l’associació empresarial de les empreses del sector de les telecomunicacions de Catalunya, en l’organització del DMT fórum 2024, compta amb el suport d’Adamo, Aire Networks, Onivia, Hispasat, Parlem, VeraXOC, així com del recolzament institucional.

El Dia Mundial de les Telecomunicacions (DMT) se celebra cada 17 de maig des de 1969, data en què es commemora la fundació de la UIT el 17 de maig de 1865 i la signatura del primer Conveni Telegràfic Internacional a París.

Compartir:
Facebook
X
LinkedIn
Email
WhatsApp
Telegram