Federació Catalana d’Empreses de Telecomunicacions
Search

FECOTEL i COIT signen un conveni de col·laboració en IoT, smart cities i 5G

La Federación Coordinadora de Telecomunicaciones (FECOTEL) i el Colegio Oficial de Ingenieros de Telecomunicación (COIT), treballaran junts en la cerca de solucions relacionades amb els grans reptes tecnològics dels pròxims anys, com la Internet de les Coses, ciutats intel·ligents o la implantació del 5G.

Així ha quedat recollit en el conveni subscrit recentment entre totes dues entitats. Aquest acord és el marc on es desenvoluparan els treballs, tant com a representants de les empreses i professionals com en la prescripció, assessorament i implantació de les solucions en matèria de telecomunicacions i infraestructures TIC.

COIT i FECOTEL posaran els seus coneixements i experiència per garantir que les noves tecnologies amb implantació en un horitzó pròxim tinguin un futur sòlid de funcionament i manteniment i es constitueixin en un bé al servei de la societat.

Segon dividend digital

Amb motiu de l’execució del segon dividend digital, les empreses adscrites a FECOTEL podran actuar en al voltant d’un milió d’edificis d’habitatges en el territori nacional susceptibles de veure’s afectats per les adequacions necessàries per a poder continuar veient a casa com fins ara la Televisió Digital Terrestre.

El conveni subscrit tampoc oblida els milers de centres emissors. Tots ells hauran d’adequar-se perquè la TDT continuï sent l’opció de contingut visual que més s’utilitza al nostre país amb més d’un 98% de presència en les llars espanyoles.

El futur de les Infraestructures Comunes de Telecomunicació (ICT) i la seva obertura a la internet de les coses serà un camp “realment important” i de debat en els pròxims mesos, ja que d’això dependrà si el nostre país es manté al capdavant dels serveis de comunicacions en els habitatges o es produeix un estancament que les relegaria a un nou escenari de bretxa digital, explica el president de FECOTEL.

La Federación Coordinadora de Telecomunicaciones (FECOTEL) ha participat recentment en el Congrés “Telecomunicacions en Edificis Intel·ligents” organitzat pel COIT, aportant la visió de les empreses instal·ladores i integradores de telecomunicacions en el context dels edificis i les ciutats intel·ligents.

Per a la degana-president del COIT, aquest conveni és una aposta real cap a l’accés al desenvolupament de la tecnologia 5G i per extensió a la presència de la Internet de les Coses (IoT) i la capacitat d’implementar solucions intel·ligents que facin la nostra vida diferent.

 

 

Compartir:
Facebook
X
LinkedIn
Email
WhatsApp
Telegram