Federació Catalana d’Empreses de Telecomunicacions
Search

La CNMC aprova la regulació del mercat majorista de comunicacions fixes empresarials

El passat 5 d’abril, la CNMC va aprovar la nova regulació del mercat d’accessos d’alta qualitat de comunicacions empresarials.

Aquest mercat inclou tant el servei majorista de línies llogades terminals com el d’accés de banda ampla d’alta qualitat (empresarial), indistintament de tecnologies, interfícies i velocitats. Tots dos serveis són imprescindibles per als operadors que presten serveis al mercat empresarial.

Els demandants finals d’aquests serveis són empreses (i administracions públiques) amb necessitats intensives en serveis avançats de dades, que contracten majoritàriament ofertes personalitzades que inclouen paquets de serveis per a enllaçar totes les seves seus distribuïdes per tot el territori nacional, construint una xarxa privada virtual.

La quota de Telefònica per als serveis inclosos en el mercat es manté per sobre del 70% en termes d’accessos, considerablement més elevada que la quota de Telefònica en el mercat residencial, que ascendeix al 36%. En termes d’ingressos, la quota de Telefònica ha disminuït en els últims anys, si bé encara és del 61,2%.

Per aquest motiu, la CNMC considera que Telefònica ha de continuar prestant en tot el territori nacional els dos serveis majoristes d’aquest mercat, imprescindibles per a competir en el mercat empresarial:

  • Servei de banda ampla a l’engròs d’alta qualitat, denominat NEBA empreses.
  • Servei de línies llogades terminals (ORLA).

A més, es mantenen les obligacions d’accés a la infraestructura d’obra civil de Telefònica (MARCo). És a dir, els operadors poden utilitzar l’oferta Marc, a més de per a realitzar els grans desplegaments de FTTH del mercat de masses, també per a prestar serveis de banda ampla d’alta qualitat i línies llogades sobre fibra als clients.

Accedeix a la nota de premsa completa.

Accedeix a la nova regulació ANME/DTSA/003/20.

Compartir:
Facebook
X
LinkedIn
Email
WhatsApp
Telegram