Federació Catalana d’Empreses de Telecomunicacions
Search

La CNMC aprova la regulació dels mercats majoristes de fibra òptica

La CNMC ha aprovat la regulació definitiva dels mercats majoristes d’accés de banda ampla (Mercats 1/2020 i 3b/2014).

La nova mesura, que estableix obligacions diferenciades en funció de la competència existent, actualitza la regulació de 2016. Des de llavors, el nombre de connexions de fibra fins a la llar (FTTH) a Espanya ha passat de 3,1 milions en 2015 a gairebé 12 milions en 2020 (CNMCData).

A conseqüència de la dinàmica competitiva observada des de l’anterior regulació de l’any de 2016, la CNMC ha ampliat la zona competitiva a 696 municipis (enfront dels 66 de 2016). La resta dels municipis (7.453 municipis) formaran part de la zona no competitiva.

En aquesta zona competitiva (que aglutina el 70% de la població espanyola), Telefònica estarà exempta d’oferir als seus competidors serveis d’accés majorista a la seva fibra òptica. En la resta de municipis, zona no competitiva, continuen les obligacions d’accés majorista.

Telefònica haurà de garantir, en tot el territori nacional, que altres companyies puguin accedir a la seva infraestructura d’obra civil (conductes, canalitzacions i pals) per a realitzar els seus desplegaments de fibra òptica.

En el termini de tres anys, la CNMC valorarà si és necessari revisar les zones considerades “no competitives” o, fins i tot, retirar la regulació de l’accés majorista a la fibra en tot el territori.

Accedeix a la nota de premsa completa.

ANME/DTSA/002/20.

Accés a l’Annex municipis (Excel)

Descarregar mapa zones competitives.

Compartir:
Facebook
X
LinkedIn
Email
WhatsApp
Telegram