Federació Catalana d’Empreses de Telecomunicacions
Search

Nou Quadre Nacional d’Atribució de Freqüències de l’espectre radioelèctric

El passat 24 de desembre es va publicar al BOE l’Ordre ETD/1449/2021, de 16 de desembre, per la qual s’aprova el Quadre Nacional d’Atribució de Freqüències (CNAF), que estableix l’ús per al qual estan reservades cadascuna de les bandes de freqüència en les quals es divideix l’espectre radioelèctric.

Entre les modificacions destaca l’actualització de les condicions tècniques harmonitzades de la banda de 26 GHz per al seu ús per les xarxes de comunicacions electròniques 5G. 

El nou CNAF incorpora també l’habilitació de 20 MHz en la banda de 2300-2400 MHz per a xarxes de comunicacions mòbils de banda ampla en règim d’autoprestació que permetrà a les empreses disposar d’espectre per a aplicacions pròpies, entre elles les industrials.

Així mateix, actualitza les condicions d’ús de les bandes de freqüència per a aplicacions relacionades amb la seguretat dels sistemes de transport intel·ligent i informació al trànsit, aplicacions de bucle inductiu i aplicacions per a implants mèdics.

Accediu a la nota de premsa del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital.

Des de FECOTEL* s’ha elaborat un document amb comentaris a les notes d’utilització del nou CNAF, al qual podeu accedir fent (per accedir a aquesta informació cal estar registrat, inicia sessió).

*FECOTEL és l’òrgan de representació estatal de FECEMINTE (soci-fundador) i de les organitzacions territorials que formen part d’ella.

Compartir:
Facebook
X
LinkedIn
Email
WhatsApp
Telegram