Federació Catalana d’Empreses de Telecomunicacions
Search

Pla de Connectivitat i Estratègia d’impuls 5G

Recentment, el Consell de Ministres ha presentat el Pla per la Connectivitat i les Infraestructures Digitals de la societat, l’economia i els territoris, així com l’Estratègia d’impuls per al desenvolupament de la tecnologia 5G.

Del Pla de Connectivitat podem destacar la prioritat d’ampliar la cobertura de banda ampla d’alta velocitat fins a arribar a la totalitat de la població, incloent-hi mesures per a incentivar el desplegament d’aquestes xarxes, en centres urbans, zones despoblades, centres de referència i assistencials, de manera que en el 2025 s’assoleixi una velocitat de 100 Mbits/s per al 100% de la població. També, es recullen accions de reforç de connectivitat associades a entorns empresarials (polígons industrials, centres logístics…) amb l’objectiu que el 100% dels polígons industrials tinguin una connexió escalable a 1 Gbit/s en 2025.

D’altra banda, l’Estratègia d’impuls 5G, pretén aprofitar aquesta tecnologia per a la transformació econòmica i té com a objectiu arribar al 75% de la població espanyola amb cobertura, així com cobertura interrompuda a les principals carreteres, ferrocarrils i aeroports.

Aquests plans estan dotats, amb una inversió publica per un període de cinc anys de 4.320 milions d’euros.

Accedeix a la nota de premsa.

Accedeix al Pla de Connectivitat.

Accedeix al Pla d’Estratègia d’Impuls 5G.

Compartir:
Facebook
X
LinkedIn
Email
WhatsApp
Telegram