Federació Catalana d’Empreses de Telecomunicacions
Search

Primer cable submarí de connectivitat internacional per a Catalunya

L’arribada del cable permet convertir Catalunya en un pol d’atracció de grans inversions dels principals operadors i proveïdors globals d’Internet, generador d’oportunitats de negoci internacional de l’ecosistema digital català i garantia de regeneració econòmica i creació d’ocupació de qualitat.

Catalunya serà un dels ports d’arribada i de connexió intercontinental de la ruta de 2Africa, un dels projectes de cable submarí de fibra òptica més llargs, complets i importants del món, que interconnectarà Europa, Àsia, l’Orient Mitjà Àfrica mitjançant un cable submarí de 37.000 km de longitud. El projecte 2Africa està promogut per Facebook i grans operadores de telecomunicacions internacionals com China Mobile International, MTN GlobalConnect, Orange, STC, Telecom Egypt, Vodafone i WIOCC.

La inclusió de Catalunya com un dels punts de desembarcament i connexió marítim-terrestre amb Europa d’aquesta infraestructura és fruit d’un llarg treball del Departament de Polítiques Digitals, en el marc de la seva estratègia per dotar Catalunya d’infraestructures digitals de primer ordre que posicionin el país com el principal hub digital del sud d’Europa i pol d’atracció d’inversió internacional.

Accedeix a la notícia completa fent clic aquí

Compartir:
Facebook
X
LinkedIn
Email
WhatsApp
Telegram