Federació Catalana d’Empreses de Telecomunicacions
Search

Publicada l’Ordre de bases de les ajudes per a l’extensió de banda ampla ultra ràpida

El Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital ha publicat la nova Ordre ETD/348/2020 de bases de les ajudes del Pla d’Extensió de Banda Ampla de Nova Generació  (PEBA-NGA) 2020-2022. El principal objectiu de la qual és promoure la connectivitat de la població d’una manera més eficaç, contribuint en major grau a la cohesió territorial i la reducció de la bretxa digital. Les ajudes estan cofinançades amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Al llarg d’aquests anys el PEBA-NGA ha complementat l’acció del sector privat, habilitant que Espanya disposi de la xarxa de fibra òptica més extensa d’Europa amb 45 milions d’accessos fins a la llar (FTTH) i més de deu milions d’abonats, duplicant els usuaris d’altres tecnologies de banda ampla.

El PEBA-NGA 2020-2022 atorgarà ajudes per a l’extensió de la cobertura de les xarxes de comunicacions electròniques de banda ampla de molt alta velocitat (més de 100 Mbps, escalables a 1Gbps, tant en sentit descendent com ascendent) a les zones actualment sense cobertura d’aquest tipus de xarxes i que no tenen previsions de desplegament a tres anys, les conegudes com a zones blanques NGA.

Addicionalment, el Govern de l’Estat va obtenir el mes de desembre passat l’autorització de la Comissió Europea per a incloure també a les denominades zones grises, aquelles, on hi ha presència d’un únic operador que pot proporcionar serveis a velocitats de més de 30 Mbps, però sense cobertura a més de 100 Mbps.

Compartir:
Facebook
X
LinkedIn
Email
WhatsApp
Telegram