Federació Catalana d’Empreses de Telecomunicacions
Search

Reial Decret-llei 7/2022 sobre seguretat 5G

El passat 30 de març va ser publicat al BOE el Reial Decret-llei 7/2022, de 29 de març, que estableix requisits de seguretat per a la instal·lació, el desplegament i l’explotació de xarxes de comunicacions electròniques i la prestació de serveis de comunicacions electròniques i sense fils basats en la tecnologia 5G.

Són objectius del Reial Decret-llei:

  • Impulsar una seguretat integral de l’ecosistema generat per la tecnologia 5G.
  • Reforçar la seguretat en la instal·lació i operació de les xarxes de comunicacions electròniques 5G i en la prestació dels serveis de comunicacions mòbils i sense fils que es recolzin en les xarxes 5G.
  • Promoure un mercat de subministradors en les xarxes i serveis de comunicacions electròniques 5G prou diversificat a fi de garantir la seguretat basada en raons tècniques, estratègiques i operatives i evitar, per aquestes raons, la presència de subministradors amb una qualificació d’alt risc o de risc mitjà en determinats elements de xarxa o àmbits.
  • Reforçar la protecció de la seguretat nacional.
  • Enfortir la indústria i fomentar les activitats d’I+D+i nacionals en ciberseguretat relacionades amb la tecnologia 5G.

L’entrada en vigor de totes les obligacions és immediata, a partir de l’endemà al de la seva publicació en el BOE, excepte els articles, 12, 13, 15, 16 i 17, que ho faran en el termini d’1 mes des de la seva publicació.

Consulta el Reial Decret-llei 7/2022, de 29 de març.

Compartir:
Facebook
X
LinkedIn
Email
WhatsApp
Telegram