Federació Catalana d’Empreses de Telecomunicacions
Search

Taller: “El risc de jubilar-se: plans de pensions i altres solucions”

La jubilació representa un dels riscos previsibles que afrontarà en el futur qualsevol persona que actualment estigui en actiu o en edat d’activitat laboral o professional. Un risc de supervivència en el moment de la jubilació que fa necessari cobrir la diferència entre les necessitats d’ingressos i la pensió pública de jubilació (si se’n té dret).

Els plans de pensions són els instruments financers per excel·lència dissenyats específicament per a cobrir la contingència de jubilació. Conèixer el seu funcionament, tant des del punt de vista normatiu com fiscal, és fonamental per a prendre les millors decisions vinculades a la planificació econòmica de la jubilació.

Addicionalment, existeixen altres solucions per a cobrir la jubilació que poden ser igualment eficients en funció del perfil i dels propòsits de cada estalviador-inversor.

Un dels aspectes clau que incideix directament en l’educació financera d’adults són els coneixements i habilitats necessaris que els permetin tenir la capacitat de prendre decisions correctes respecte a la planificació de la seva jubilació. Conscienciar i formar persones responsables vers el moment de la seva jubilació, té un impacte positiu i beneficiós, no només per a les persones, sinó també per a la societat en general.

Objectius

  • Reconèixer els principals riscos de jubilar-se, tenint en compte el panorama demogràfic i el sistema públic de pensions.
  • Conèixer els principals aspectes normatius i fiscals relatius al funcionament dels plans de pensions.
  • Descobrir altres instruments financers, més enllà dels plans de pensions, per a planificar econòmicament la jubilació.
  • Assabentar-se de les claus per a prendre les millors decisions vers la planificació econòmica de la jubilació.

Programa

  • Panorama demogràfic i sistema públic de pensions.
  • Plans de pensions: aspectes normatius i fiscals.
  • Altres instruments financers útils per a planificar la jubilació.
  • Recomanacions per a prendre decisions sobre la planificació de la jubilació.

Convocatòria

Taller pràctic d’una hora de durada, un cop finalitzada s’obrirà un torn de preguntes i comentaris  per part dels assistents.

Dia i hora: Dijous 29 de novembre a les 16.30 hores

Lloc: Auditori 2a planta · Carrer Viladomat, 174 · Barcelona

 

Per assistir al taller és imprescindible confirmar assistència: Formulari d’assistència

 

 

Compartir:
Facebook
X
LinkedIn
Email
WhatsApp
Telegram