Federació Catalana d’Empreses de Telecomunicacions
Search

Visitem la Barcelona Cable Landing Station, infraestructura d’impacte local i global

A primera hora d’un matí ennuvolat, un grup de socis de Feceminte ens concentrem a les instal·lacions de Barcelona Cable Landing Station, estació de cablejat única a l’estat espanyol i situada a Sant Adrià de Besòs, ben a prop del mar.

La Barcelona CLS és una estació d’aterratge de cable submarí que connecta i permet a diversos operadors atendre les necessitats dels múltiples propietaris de parells de fibra submarina. L’estació lidera la transformació de l’ecosistema de connectivitat del sud d’Europa, proporcionant un pont d’alta connectivitat entre el Mediterrani occidental i l’Atlàntic, transformant tota la connectivitat del sud d’Europa:

  • Connexió amb Mitjà Orient i Àfrica.
  •  La latència més curta per a arribar als EUA.
  • Protecció cap a/des de rutes europees.
  • Accés a les TIC dinàmiques Barcelona.
  • Vincula empreses, xarxes i operadors.

 

Els inicis d’aquesta empresa, creada l’any 2019, es remunten, fa uns deu anys, a connectar Àfrica amb la resta del món, i això va suposar un avanç a les telecomunicacions i la tecnologia en aquell continent.

El cable 2Africa va aterrar en el CLS de Barcelona l’octubre de 2022. Amb 45.000 km i una capacitat de disseny de fins a 180 Tbps, serà el projecte més gran de cable submarí quan estigui complet i interconnectarà Europa amb Àfrica i Àsia. El cable és propietat d’un consorci de socis; center3 (stc), la Xina Mobile International, Meta, MTN GlobalConnect, Orange, Telecom Egypt, Vodafone i WIOCC. Actualment, gestionen 8 cables submarins amb una ampliació de 8 cables més, tan de fibra òptica com elèctric.

Durant la nostra ruta, conduïda per Àlex Ramoneda, hem conegut la tecnologia més avançada per a supervisar i gestionar el cable submarí. “Aquest cable és vital per a les comunicacions internacionals. No sols facilita trucades telefòniques i accés a internet, sinó que també suporta serveis essencials per a empreses i governs en tots dos continents”.

Compartir:
Facebook
X
LinkedIn
Email
WhatsApp
Telegram