Federació Catalana d’Empreses de Telecomunicacions
Search

Publicada l’Ordre de bases per a la convocatòria d’ajuts 5G Xarxes Actives del programa UNICO

El 26 de juny es va publicar al BOE l’Ordre ETD/685/2023, de 21 de juny, per la qual s’estableixen les bases reguladores de la concessió d’ajuts per a la provisió del conjunt d’equipament actiu i infraestructura auxiliar necessària per a la provisió de serveis de comunicacions mòbils amb tecnologia 5G en zones on no hi ha cobertura mòbil 4G amb servei mínim de 50 Mbps (Programa únic 5G xarxes actives), en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Per aconseguir el desplegament del 5G en l’àmbit rural, en municipis de menys de 10.000 habitants, aquestes ajudes, que comptaran amb un pressupost de més de 500 milions d’euros, estan dirigides als operadors amb drets d’ús de freqüències a les bandes 5G, per incentivar-los a desplegar aquesta tecnologia en municipis de menor grandària, i també UTEs entre les quals es trobi algun operador amb les característiques requerides.

Entre els diferents aspectes tècnics inclosos en les bases reguladores d’aquestes ajudes hi ha la provisió d’equipament necessari actiu, passiu i, si s’escau, la infraestructura addicional com “backhaul”, reforç de pals o d’energia, necessària per a la prestació de serveis 5G estand alone.

Els criteris d’avaluació valoraran la quantitat de població coberta i els quilòmetres de carretera, així com la construcció de nous emplaçaments. Els projectes hauran d’estar finalitzats abans del 30 de juny de 2025.

 

Nota de premsa del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital.

Compartir:
Facebook
X
LinkedIn
Email
WhatsApp
Telegram