Federació Catalana d’Empreses de Telecomunicacions
Search

Premis CONNEXIÓ


Presentació

Els premis CONNEXIÓ, simbolitzats per un disseny original basat en la representació d’una torre de telecomunicacions, s’atorguen anualment, des de l’any 2000, a empreses, entitats, projectes, iniciatives i persones que han destacat per la seva contribució al desenvolupament tecnològic, empresarial o social relacionat amb les telecomunicacions i les TIC en general.

El seu lliurament s’emmarca en l’acte anual de celebració de Feceminte del Dia Mundial de les Telecomunicacions, DMTforum, que reuneix a empreses i institucions del  sector de les telecomunicacions de Catalunya. Es van atorgar per primera vegada el 26 de maig de l’any 2000 en el marc de cloenda del Congrés Europeu “BCN Meeting Connection” i de la commemoració del Dia Mundial de les Telecomunicacions.

Amb aquests premis Feceminte aposta per l’impuls de la qualitat i l’excel·lència, en un sector que avança vertiginosament i en el que cada vegada és més important mantenir unes quotes molt altes de professionalitat, d’innovació i de tracte humà.

Bases de la XXIII edició

Les propostes de candidatures únicament poden ser presentades directament pel mateix candidat o per membres de Feceminte per correu electrònic a info@feceminte.cat des del 18 de març fins al 21 d’abril.

Les propostes de candidatures presentades només seran avaluades si s’integren en una de les categories detallades.

La Comissió Assessora, anomenada per la Junta Directiva de Feceminte, valora les candidatures abans de presentar-les al Jurat. Els premiats en l’edició anterior no poden ser designats, ni optar a cap categoria de convocatòria en curs. El jurat, format per membres de la junta directiva de Feceminte i reconeguts professionals del sector TIC i del món empresarial i institucional, estudia les diferents candidatures presentades i atorga els premis d’acord amb el resultat de la deliberació i votació dels seus membres.

El nom dels guanyadors es faran públics en la cerimònia de lliurament dels premis, el 16 de maig en el marc del DMTforum2024.

Categories de la XXIII edició

Premi Connexió a la Iniciativa Institucional. Premi a una iniciativa o projecte institucional, públic o privat, amb impacte en l’àmbit social, econòmic, tecnològic o científic relacionada amb les telecomunicacions i les TIC en general, especialment al llarg de l’últim any.

Premi Connexió al Dinamisme Empresarial. Premi a una empresa de l’àmbit les telecomunicacions i les TIC en general pel seu compromís amb la societat, trajectòria empresarial o capacitat d’innovació, especialment al llarg de l’últim any.

Premi Connexió a l’Excel·lència Professional. Premi a una persona per la seva trajectòria o aportació a l’àmbit social, econòmic, tecnològic o científic relacionada amb les telecomunicacions i les TIC en general.

Jurat de la XXIII edició

President:

Joan Bramon, president de Feceminte.

Membres:

Lara Alonso, directora de Relacions Institucionals, Projecció i Organització de la Salle Campus Barcelona.

Andreu Bru, director de Tecnologia i Innovació de PIMEC.

Cristina Campillo, subdirectora d’Infraestructures Digitals i de Comunicacions Electròniques de la Generalitat de Catalunya.

Gemma Domènech, assessora en Regulació i Polítiques Públiques de les TIC del CTTI de la Generalitat de Catalunya.

Joan Francesc Fondevila, director de Cecable i catedràtic d’universitat i president de la Societat Catalana de Comunicació de l’Institut d’Estudis Catalans.

Salvador Guillermo, secretari general adjunt i director d’economia de Foment del Treball Nacional

Gonçal Bonhomme, president de l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (TELECOS.cat).

Carles Martín, director de la revista digital Tecnonews.

Josep Ramon Ferrer, president d’ONES Associació d’Enginyeria Tècnica de Telecomunicació de Catalunya (GRAUSTIC).

Elisa Sayrol, directora acadèmica de TecnoCampus.

Antoni Trallero, vicepresident de Feceminte.

Jordi Bastardas, secretari de Feceminte.

Premiats

XXII Edició – 2023

Projecte AINA, premi a la Iniciativa Institucional per la seva aposta en la promoció i defensa de la presència de la llengua catalana a l’àmbit tecnològic digital actual i futur. Projecte impulsat per la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració del Barcelona Supercomputing Center.

ADTEL, Sistemas de Telecomunicación, premi al Dinamisme Empresarial per la seva evolució i capacitat d’anar creixent i explorant noves línies, des dels seus orígens l’any 1993, en un viver d’empreses.

Rosa Ortuño, premi a l’Excel·lència Professional pel seu talent, inquietud i visió quan, després de 20 anys d’experiència en el sector, l’any 2009 va decidir crear OptimumTIC empresa especialitzada en l’àmbit de la Seguretat de la Informació, amb una aposta per la paritat de gènere.

Reconeixement al Sr. Juan Antonio Rivera per la seva trajectòria professional de més de quaranta anys, aportant valor, compromís i entrega a Feceminte.

XXI Edició – 2022

L’Associació Manlleu Quatre, premi a la Iniciativa Institucional pel seu compromís en la transformació de l’àrea geogràfica de Manlleu en un clúster d’indústria 4.0, a partir de la iniciativa i impuls de quatre professionals del sector.

Cooperativa Pinergia, de Lles de Cerdanya, premi al Dinamisme Empresarial per la seva capacitat de posar en funcionament una idea d’empresa compromesa amb el seu entorn a partir de les inquietuds professionals de dos joves enginyers nou titulats.

Cinto Niqui, premi a l’Excel·lència Professional per la seva aposta per la divulgació de les noves tecnologies, la reflexió sobre el seu impacte a la societat i el coneixement de la història de les comunicacions, en un to divulgatiu i un llenguatge radiofònic senzill i directe.

Reconeixement al Sr. Josep González per la seva col·laboració amb Feceminte i pel seu suport al teixit empresarial, al llarg dels anys com a president de PIMEC.

XX Edició – 2019

Comercial Tel-Sat Platja d’Aro, S.L, premi al Dinamisme Empresarial pel seu compromís, trajectòria i dinamisme al llarg de l’últim any.

Mas La Carrera, premi a la Iniciativa Empresarial en l’àmbit tecnològic. Mas La Carrera és una de les 11 granges de demostració del projecte Europeu AfarCloud finançat per H2020 de la Comissió Europea, on participen universitats, centres de recerca i empreses tecnològiques.

5G Barcelona, premi a la Iniciativa Institucional, destacada per ser el hub 5G del sud d’Europa, una iniciativa oberta i global per a la validació i adopció de tecnologies i aplicacions 5G a través de proves en l’entorn real de la ciutat de Barcelona.

Blog d’Albert Cuesta, premi a la tasca de Comunicació i Difusió  per haver estat capaç de transmetre de forma clara, amena i directe la tecnologia a la societat des de 1980.

XIX Edició – 2018

FELIX PEÑA S.L, premi al Dinamisme Empresarial per les seus 40 anys de trajectòria. És una de les empreses associades a Feceminte més antigues i que ha fet el relleu generacional amb èxit. L’adaptació als continuats canvis tecnològics i la qualitat del servei prestat as seus clients constitueixen els pilars fonamentals en l’estratègia de desenvolupament d’aquesta empresa ubicada a Barcelona.

OPTIMUS S.A, premi a la Qualitat de Servei per la seva capacitat de donar resposta a les necessitats i expectatives dels seus clients. Especialitzada en el disseny, la fabricació i distribució d’equips de megafonia, alarma per veu i intercomunicació tant per grans recintes (aeroports, ciutats sanitàries o xarxes d’estacions de trens) com per petites instal·lacions, com ara, escoles o residències. La seu central està a Girona però tenen una gran xarxa comercial i de distribució als cinc continents.

Programa LAB24 de TVE, premi a la tasca de Comunicació i Divulgació per haver estat capaç de transmetre de forma clara, amena i directe l’impacte de les telecomunicacions i la tecnologia a la societat.  El programa té com a objectiu apropar la ciència a la societat, especialment als joves i contribuir a la igualtat de gènere en les carreres professionals científiques i tecnològiques. Amb les entrevistes, reportatges i debats temàtics que emeten, donen visibilitat també als centres d’investigació, instal·lacions singulars, institucions, universitats i empreses que destaquen per la seva excel·lència científica o la seva aposta decidida per la innovació.

IOT Solutions World Congress, premi a la Iniciativa Institucional, destacada per ser l’esdeveniment més gran del món sobre les innovacions d’internet industrial, que ja prepara a l’octubre la seva quarta edició. És un referent que combina Congrés i Exposició comercial i bancs de proves i promou el networking professional al més alt nivell.

WorldSensing, premi a la Iniciativa Empresarial per ser una empresa jove, dinàmica, amb un fort creixement internacional. Una startup catalana centrada en l’Internet de les coses i les ciutats intel·ligents (smart cities). Té productes innovadors per a la gestió del trànsit a les ciutats i les gestions d’infraestructures i per a l’enginyeria civil.

XVIII Edició – 2017

Premi a una empresa associada  pel seu compromís, la seva qualitat empresarial, trajectòria i/o dinamisme al llarg de l’últim any:  SELIGRAT-ANTHEL, S.L.

Premi a una entitat Soci Col·laboradora de Feceminte, per la seva capacitat innovadora i/o qualitat en el servei als seus clients al llarg de l’últim any: PROMAX ELECTRONICA, S.L.

Premi a la tasca de comunicació i divulgació, a una persona o entitat, per haver estat capaç de transmetre amb qualitat i passió l’impacte de les telecomunicacions i tecnologia a la societat, especialment aquest últim any: BarcelonaDOT

Premi a la iniciativa institucional, pública o privada, destacada en l’impuls tecnològic, econòmic o social, relacionada amb les telecomunicacions i les TIC en general, especialment durant l’últim any: DOMOTYS

Premi al dinamisme empresarial, a una persona o entitat, en el àmbit tecnològic, econòmic o social, relacionat amb les telecomunicacions i les TIC en general, especialment al llarg de l’últim any: REDISLOGAR, S.A.

Reconeixement al sr.  Ferran Amago pel valor de la seva tasca i entusiasme demostrat com a president i degà dels Enginyers Tècnics de Telecomunicació de Catalunya al llarg de 23 anys.
 
XVII Edició – 2016

Premi a una empresa instal·ladora per la seva activitat en el sector de les telecomunicacions: ILUCTRON, S.L.U

Premi a una entitat Soci Col·laboradora pel seu dinamisme, flexibilitat i innovació en vers els seus clients i el seu àmbit d’actuació: BTicino – Grupo Legrand

Premi a un mitjà de comunicació per la difusió realitzada en matèria de telecomunicacions: Programa de televisió Generació Digital

Premi a una iniciativa en l’àmbit de les tecnologies de la informació i comunicació: CENTAC Centro Nacional de Tecnologías de la Acesibilidad

Premi a una persona o una entitat per la seva activitat destacada per l’impuls de les telecomunicacions i les TIC: URBIOTICA, S.A.

XVI Edició – 2015

Premi a una empresa instal·ladora per la seva activitat en el sector de les telecomunicacions: LAYSO ELECTRONIC, S.A.

Premi a una entitat Soci Col·laboradora pel seu dinamisme, flexibilitat i innovació en vers els seus clients i el seu àmbit d’actuació: UNEX APARELLAJE ELÉCTRICO

Premi a un mitjà de comunicació per la difusió realitzada en matèria de telecomunicacions: Programa 8 AL DIA de 8TV

Premi a una iniciativa en l’àmbit de les tecnologies de la informació i comunicació: Proyecto SIMON de ALCAD

Premi a una persona o una entitat per la seva activitat destacada per l’impuls de les telecomunicacions i les TIC: LA SALLE CAMPUS BARCELONA

Reconeixement a la revista Telecomunicaciones de Feceminte per l’extraordinària tasca realitzada en l’àmbit de les telecomunicacions al llarg d’aquests 30 anys de trajectòria.
 
XV Edició – 2014

Premi a una empresa instal·ladora per la seva activitat en el sector de les telecomunicacions: Tecnocolor T.T. Telecomunicacions, S.L.

Premi a una entitat Soci Col·laboradora pel seu dinamisme, flexibilitat i innovació en vers els seus clients i el seu àmbit d’actuació: Schneider Electric

Premi a un mitjà de comunicació per la difusió realitzada en matèria de telecomunicacions: BPS Bussines Publications Spain, S.L.

Premi a una persona o una entitat per la seva excel·lència professional: Vicenç Gasulla Casanovas.

Premi a una iniciativa en l’àmbit de les tecnologies de la informació i comunicació: Mier Comunicaciones.

Reconeixement a D. Manuel Moralejo, ex Director Zona Catalunya Balears de Retevisión: En reconeixement i agraïment per la seva extraordinària labor i l’entusiasme dedicat al sector de les Telecomunicacions al llarg de la seva trajectòria professional.

XIV Edició – 2013

Premi a una empresa instal·ladora per la seva trajectòria i esforç empresarial en el sector de les telecomunicacions: Lluís Menescal, fundador i gerent de Becano Instal·lacions, S.L.

Premi a una entitat Soci Col·laboradora pel seu dinamisme, flexibilitat i innovació envers els seus clients i el seu àmbit d’actuació: Raúl Aledo, CEO de Aire Networks.

Premi a un mitjà de comunicació per la difusió realitzada en matèria de telecomunicacions: Anna Cristeto (per PORTALTIC), delegada de Europa Press de Catalunya

Premi a una persona o una entitat per la seva excel·lència professional: Pere Vila i Fumás, director de Planificación e Innovación Tecnológica de RTVE.

Premi a una iniciativa en l’àmbit de les tecnologies de la informació i comunicació: Ricard Faura, cap de Servei de Societat del Coneixement de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya.

XIII Edició – 2012

Premi a una empresa instal·ladora per la seva trajectòria i esforç empresarial en el sector de les telecomunicacions: Tarragona, AUBANELL REPARACIONS, S.L.; Lleida, ELECTRÒNICA MAXIM MIRANDA, S.L.; Girona, PRISCO ELECTRÓNICA, S.L.; Barcelona, ASTRO ANTENAS.

Premi a una entitat Sòcio Col·laboradora pel seu dinamisme en el camp de la innovació i el suport a la empresa instal·ladora professional: GOLMAR SISTEMAS DE COMUNICACIÓN, S.A.

Premi a una entitat o mitjà de comunicació per la divulgació de coneixement en l’àmbit de les noves tecnologies i les TIC: CECABLE (CENTRE D’ESTUDIS SOBRE EL CABLE)

Premi a l’activitat institucional més destacada pel seu impuls a l’economia en favor de la societat de la informació: SMART CITY CAMPUS – AJUNTAMENT DE BARCELONA

Premi a una iniciativa en l’àmbit de la formació que contribueixi a millorar la competitivitat de les empreses professionals: BARCELONA ACTIVA.

XII Edició – 2011

Premi a una empresa instal·ladora per la seva activitat en el sector de les telecomunicacions: DECIBEL TELECOMUNICACION, S.L.

Premi a una empresa Sòcio Col·laboradora pel seu dinamisme en el camp de la innovació: WISI COMUNICACIÓN, S.A.

Premi a un mitjà de comunicació per la difusió realitzada en matèria de telecomunicacions: TECNO-ESFERA (CADENA SER)

Premi a l’activitat institucional més destacada: AMETIC

Premi a un desenvolupament tecnològic en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació: FLUKE NETWORKS.

XI Edició – 2010

Premi a una empresa instal·ladora per la seva activitat en el sector de les telecomunicacions: RADIO WATT

Premi a una empresa Sòcio Col.laboradora pel seu dinamisme en el camp de la innovació: CIRPROTEC

Premi a un mitjà de comunicació per la difusió realitzada en matèria de telecomunicacions: RAC1

Premi a l’activitat institucional més destacada: PLA CATALUNYA CONNECTA DE LA SECRETARIA DE TELECOMUNICACIONS I SOCIETAT DE LA INFORMACIÓ DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA.

Premi a un desenvolupament tecnològic en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació: CISCO SYSTEMS.

X Edició – 2009

Premi a una empresa instal·ladora per l’actividad en el sector de les telecomunicacions: TELELUX

Premi a una empresa Sòcio Col·laboradora pel dinamisme en el camp de la innovació: JUNG ELECTROIBÉRICA

Premi a un mitjà de comunicació per la difusió realitzada en matèria de telecomunicacions: TELEVISIÓ DE CATALUNYA

Premi a l’actividad institucional més destacada: Direcció General d’Ensenyaments Professionals, Artístics i Especialitzats del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya

Premi a un desenvolupament tecnològic en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació: PRISMIAM.

IX Edició – 2008

Premi a una empresa instal·ladora per les millores aportades a la seva estructura empresarial: 9 TÈCNIC BLANES

Premi a una empresa Sòcio Col·laboradora pel suport a l’empresa instal·ladora: FERMAX

Premi a un mitjà de comunicació per la difusió realitzada en matèria de telecomunicacions: GRUPO GODÓ (8tv, RAC1, La Vanguardia)

Premi a l’activitat institucional més destacada: Directora General de Comunicació i Serveis de Difusió Audiovisuals de la Generalitat de Catalunya

Premi a un desenvolupament tecnològic en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació: ALLIED TELESYS.

VIII Edició – 2007

Premi a una empresa instal·ladora per les millores aportades a la seva estructura empresarial: ELECTRÓNICA JOAN

Premi a una empresa Sòcio Col·laboradora pel seu suport a l’empresa instal·ladora: MUTUA INTERCOMARCAL

Premi a un mitjà de comunicació per la difusió realitzada en matèria de telecomunicacions: CASADOMO.COM

Premi a l’activitat institucional més destacada: Comissió Multisectorial de la Llar Digital

Premi a un desenvolupament tecnològic en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació: Dilartec Resort.

VII Edició – 2006

Premi a una empresa instal·ladora per les millores aportades a la seva estructura empresarial: Telecomunicaciones SMM

Premi a una empresa Sòcio Col·laboradora per la qualitat del seu servei: FAGOR ELECTRÓNICA

Premi a un mitjà de comunicació per difondre l’activitat de l’empresa instal·ladora: CINTO NIQUI, director i presentador del programa L’Altra Ràdio de Ràdio 4

Premi a una entitat per la seva destacada activitat en l’impuls al desenvolupament de la Televisió Digital Terrestre: ABERTIS TELECOM

Premi a un avanç tecnològic per la seva contribució al desenvolupament de nous serveis dins de les instal·lacions de tipus B: AVAYA.

VI Edició – 2005

Premi a una empresa instal.ladora per les millores aportades a la seva estructura empresarial: INSTAL·LACIONS CONDAL

Premi a una empresa Sòcio Col.laboradora per la qualitat del seu servei: FTE Maximal

Premi a un mitjà de comunicació per la difusió de l’activitat de l’empresa instal.ladora: LA MALLA RÀDIO, de COM Ràdio

Premi a l’activitat institucional més destacada: CTTI, Centre de Telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya

Premi a un avenç tecnològic: PROMAX.

V Edició – 2004

Premi a una empresa instal.ladora per les millores aportades a la seva estructura empresarial: DINESTAR, S.L.

Premi a una empresa Sòcio Col.laboradora per la qualitat del seu servei: TELEVES

Premi a un mitjà de comunicació per difondre l’activitat de l’empresa instal.ladora: I-NOTÍCIES / CATALUNYA CONSTRUÏX d’El Periódico

Premi a l’activitat institucional més destacada: CAC – Consell de l’Audiovisual de Catalunya

Premi a un avanç tecnològic: IBERBANDA.

IV Edició – 2003

Premi a la millor iniciativa institucional: Direcció General de Mitjans Audiovisuals de la Generalitat de Catalunya per la creació del Fòrum de la TDT

Premi a un avenç tecnològic: Internet per satèl.lit: ARAMISKA

Premi a un mitjà de comunicació per la difusió de l’activitat de l’empresa instal·ladora: SATÉLITE INFOS

Premi a una empresa instal.ladora per les millores aportades a la seva estructura empresarial: TELEVÍDEO TERRASSA

Premi a una empresa Sòcio Col.laboradora la qualitat del seu servei: IKUSI.

III Edició – 2002

Premi a un avenç tecnològic, per la seva contribució al desenvolupament i aplicació de nous serveis en TDT: TELEVISIÓ DE CATALUNYA

Premi a una entitat financera per donar suport al professional de Feceminte: LA CAIXA

Premi a un mitjà de comunicació empresarial per la difusió realitzada en matèria de telecomunicacions: EXPANSIÓN – Grup Recoletos

Premi a una empresa instal.ladora per les millores aportades a la seva estructura empresarial: SIAN ELECTRONICA, S.L.

Premi a una empresa Sòcio Col.laboradora per la qualitat del seu servei: ALCAD.

II Edició – 2001

Premi a una empresa instal.ladora per les millores aportadas a la seva estructura empresarial. Premi Honorífic: ÁNGEL SEMENTÉ

Premi a una institució universitària per la seva col.laboració amb Feceminte en la formació de les empreses instal.ladores: LA SALLE ENGINYERIA I ARQUITECTURA

Premi a un medi de comunicació per la seva col.laboració amb les empreses instal.ladores associades: CITY TV

Premi a la iniciativa més destacable en el sector de las telecomunicacions: COL.LEGI OFICIAL D’ENGINYERS DE TELECOMUNICACIÓ DE CATALUNYA

Premi a un avenç tecnològic per promocionar el sector de laes Telecomunicacions a la Xarxa: ICT NET.

I Edició – 2000

Premi a una empresa instal.ladora pel seu carisma i dedicació en el sector: MARCEL PERARRIERA

Premi a una empresa instal.ladora per la creixent progressió i activitat a Girona: RICARD GINESTÀ

Premi a una empresa Sòcio Col.laboradora pel suport a l’empresa instal.ladora i la seva participació destacada: ASTRA

Premi a un medi de comunicació per la divulgació i difusió: LA VANGUARDIA, EL PERIÓDICO y L’ALTRA RÀDIO

Premi a la iniciativa més destacable en el sector de las telecomunicacions per la seva tasca en regularizació d’antenes: INSTITUT MUNICIPAL DEL PAISATGE URBÀ.