Federació Catalana d’Empreses de Telecomunicacions
Search

FECOTEL i COIT renoven el conveni de col·laboració per a l’impuls de la transformació digital

El passat 16 de març, el president de FECOTEL (Federación Coordinadora de Telecomunicaciones), Joan Bramon, i la degana-president del COIT (Colegio Oficial de Ingenieros de Telecomunicación), Marta Balenciaga, van renovar l’acord marc de col·laboració entre totes dues entitats.

L’acte de signatura es va formalitzar per videoconferència donada la situació de confinament d’acord a la promulgació de l’estat d’alarma per la crisi sanitària provocada pel coronavirus (COVID-19).

Aquesta signatura posa de manifest el paper clau de les telecomunicacions en aquest moment crucial i demostra que l’activitat sectorial continua avançant.

Totes dues entitats es comprometen a potenciar conjuntament la realització d’activitats i accions conjuntes per a fomentar el millor desenvolupament possible del sector de les telecomunicacions, la transformació digital dels sectors productius i el benestar de la societat en general.

L’agenda inicial d’iniciatives a desenvolupar, de manera expositiva i no limitativa, es configura de la següent manera:

  • Desenvolupament d’aspectes d’enginyeria de telecomunicació i la seva difusió als organismes (administracions, ajuntaments) i als ciutadans.
  • Col·laboració en aspectes de normalització.
  • Disseny d’acords per al visat de propostes i projectes tècnics de manera àgil i competitiva.
  • Estudi i disseny d’accions pilot per al desplegament de Banda Ampla en zones desfavorides que ajudin a l’acció de l’Administració.
  • Anàlisi de les implicacions de la tecnologia 5G i el seu desplegament.
  • Formació de qualitat i excel·lència per als professionals de totes dues entitats.

Per a això, es constitueix un marc de treball per al desenvolupament del present conveni i totes dues entitats constituiran una comissió de treball paritària, que establirà i analitzarà diferents propostes.

Compartir:
Facebook
X
LinkedIn
Email
WhatsApp
Telegram