Federació Catalana d’Empreses de Telecomunicacions
Search

Present i futur de la TDT

A partir del 14 de febrer, tots els canals de la TDT han d’emetre únicament en Alta Definició (HD). La trobada del divendres passat, s’obria amb una sessió especial dedicada a aquest tema, per compartir els resultats de la Conferència Mundial de Radiocomunicacions (CMR-23) amb l’informe elaborat per Feceminte sobre les seves conclusions i el futur de la TDT fins que arribi l’any 2030.

Un dels punts clau de la CMR-23 va ser pronunciar-se sobre el futur de la denominada banda sub700 MHz d’UHF, utilitzada per a la difusió de la TDT  i l’escenari fins al  2030 i a partir del 2031, incloent-hi l’impacte de les noves tecnologies de connectivitat 5G i 6G, el desenvolupament de l’IoT, SAWAP, entre altres, que empenyen cada vegada més que les decisions sobre l’espectre de la TDT es redueixi.

Les conclusions de l’informe destaquen la importància d’una col·laboració mundial entre els països per a afrontar els desafiaments tecnològics i reguladors i la decisió de la CMR-23 que garanteixi que la banda sub700 MHz ha d’estar disponible per a la prestació terrestre dels serveis de radiodifusió i per al seu ús en PMSE, tenint en compte el principi de neutralitat tecnològica, com a mínim fins a 2030.

La postura oficial adoptada per la Unió Europea, configura una posició intermèdia entre la política del “No change”, secundada també per alguns països africans, i l’atribució coprimaria als serveis mòbils. D’altra banda, no exclou altres possibles usos de la banda sub700 MHz, si així ho decideix l’estat membre per al seu territori i no causa interferències perjudicials a la prestació terrestre de serveis de radiodifusió en un estat membre veí, ni reclama protecció enfront d’aquestes emissions.

Us convidem a llegir l’informe sobre La TDT i el seu camí fins a superar el 2030, clicant en aquest enllaç.

Compartir:
Facebook
X
LinkedIn
Email
WhatsApp
Telegram