Federació Catalana d’Empreses de Telecomunicacions
Search

Publicació de Proposta de Resolució Definitiva UNICO-Banda Ampla 2023

Imatge: abhubo /FREEPIK

El Ministeri de Transformació Digital, a través de la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals, ha publicat la proposta de resolució definitiva de la tercera convocatòria del Programa UNICO-Banda Ampla, una iniciativa que continua estenent les xarxes de fibra d’alta velocitat capaces d’assolir 1 Gigabit a les zones més remotes del país on no havia arribat la iniciativa privada.

La resolució assigna 134 milions d’euros a 50 projectes d’un total de 151 sol·licituds vàlides. Aquests projectes brindaran accés a una connexió ultraràpida (d’almenys 100 Mbps) a més de 350.000 llars i empreses a Espanya, i mobilitzaran una inversió publicoprivada de 168 milions d’euros.

Les ajudes s’han concedit a set operadores per connectar amb fibra òptica més de 350.000 llars i empreses on la connectivitat ultraràpida només està disponible via satèl·lit. Una de les adjudicatàries ha estat Adamo, empresa sòcia de Feceminte.

La secretària d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals, María González Veracruz, ha afirmat que “aquesta convocatòria culminarà el desplegament de fibra que des de 2018 s’ha impulsat des del Govern d’Espanya. Estem universalitzant l’accés a la fibra amb una inversió global de prop de 1.150 milions d’euros en benefici de més de 5 milions de llars i empreses”.

Les llars i empreses a les quals els arribarà la fibra mitjançant aquesta inversió pública estan repartides per tot el territori, si bé gairebé la meitat dels projectes es concentren en zones d’alt nivell de despoblació de Castella i Lleó, Andalusia i Castella – la Manxa.

Compartir:
Facebook
X
LinkedIn
Email
WhatsApp
Telegram