Federació Catalana d’Empreses de Telecomunicacions
Search

Publicades les bases per les ajudes per a impulsar el desplegament 5G en carreteres, ferrocarrils i zones rurals

El passat 6 de juny el BOE va publicar l’Ordre ETD/507/2022, de 2 de juny la qual s’estableixen les bases reguladores de la concessió d’ajudes per a la provisió del conjunt de la infraestructura passiva necessària per a la provisió de serveis de comunicacions mòbils en zones on no existeix cobertura mòbil 4g amb servei mínim de 10 mbps i es procedeix a una primera convocatòria, en el  marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència -. Programa «unico-5g xarxes».

Aquestes infraestructures passives (torres, pals, infraestructura backhaul…) són necessàries per a la prestació de serveis de comunicacions mòbils en zones on no hi ha cobertura i no està previst que es proporcioni en els pròxims anys. És el primer pas per a estendre-la a tots els àmbits territorials, amb atenció especial a les zones rurals.

El programa compta amb un pressupost de 150 milions d’euros per impulsar el desplegament en carreteres i ferrocarrils nacionals i transfronterers i zones rurals, i permetrà l’actualització d’emplaçaments existents i el desenvolupament de nous emplaçaments 5G per tot el territori nacional amb una cobertura no adequada.

Les ajudes es concediran en règim de concurrència competitiva, amb una intensitat màxima del 95%, atenent quatre zones geogràfiques:

  • Zona 1: Galícia, Astúries, Cantàbria, País Basc, i Castella i Lleó. (52,9 M€).
  • Zona 2: Aragó, Catalunya, Comunitat Foral de Navarra i La Rioja. (33,0 M€).
  • Zona 3: Comunitat de Madrid, Castella – la Manxa, Extremadura i Canàries. (30,0 M€).
  • Zona 4: Andalusia, Comunitat Valenciana, Regió de Múrcia, Illes Balears, Ciutat Autònoma de Ceuta i Ciutat Autònoma de Melilla (34,5 M€).

El programa UNICO 5G Xarxes – Passives està destinat a operadors de telecomunicacions degudament habilitats. Els beneficiaris tindran l’obligació de permetre l’accés a les infraestructures passives subvencionades almenys a quatre operadors de serveis de comunicacions electròniques.

Accedeix a l’Ordre ETD/507/2022, de 2 de juny.

Compartir:
Facebook
X
LinkedIn
Email
WhatsApp
Telegram