Federació Catalana d’Empreses de Telecomunicacions
Search

Notes de la trobada “El repte de la captació i retenció del talent”

La trobada del divendres de Feceminte d’avui ha estat dedicada al repte de la captació i retenció de talent, un tema d’absoluta actualitat dins del nostre sector i hem comptat amb la participació d’Òscar Sánchez, director comercial d’Estalvi i Previsió Social de La Mútua dels Enginyers.

El nostre convidat ha iniciat la seva intervenció, definint el talent com aquella capacitat o habilitat de la persona per desenvolupar unes tasques i que aquestes les posi a disposició de l’empresa.

A continuació ha destacat que el talent depèn de les característiques innates de la persona, però també d’altres aspectes adquirits al llarg del temps, com són l’aprenentatge i l’entrenament de les capacitats. Les persones amb talent ajuden a preservar la cultura i els valors de les organitzacions. Una excessiva rotació de personal no ajuda a mantenir una forta cultura empresarial. 

També ha destacat que el talent ajuda a atraure nou talent i que millora la reputació en el mercat laboral. D’altra banda, ens fa més competitius i és un motor de creixement. 

Com a estratègies per retenir talent, Òscar Sánchez les resumeix en tres:

  1. Cada persona és diferent. S’ha de tractar a cada persona de forma individual. Observa-la, escoltar-la, conèixer les seves motivacions.
  2. Traslladar a la persona un missatge de reconeixement per la seva aportació a l’organització.
  3. Oferir, a més del salari econòmic, un salari emocional, aquelles palanques, com incentius, flexibilitat horària, paquets socials…, que serveixen d’ancoratge del treballador amb l’organització.

Concloent ha reiterat la importància de personalitzar la relació amb els treballadors per conèixer millor les seves motivacions “no és el mateix una persona de la generació Z (uns 25 anys), que els mil·lennials (30-40) o les persones que estan properes a la jubilació”, ha comentat, “amb aquests darrers, és interessant donar-los l’opció de participar en programes de mentoria, per ajudar a les joves generacions amb la seva experiència i coneixements”.

En finalitzar, s’ha obert un interessant debat sobre el tema, fent esment de la dificultat de les empreses no tan sols de trobar talent, sinó de trobar personal.

Compartir:
Facebook
X
LinkedIn
Email
WhatsApp
Telegram