Federació Catalana d’Empreses de Telecomunicacions
Search

Publicada la modificació del Quadre Nacional d’Atribució de Freqüències

Avui, 21 de juliol s’ha publicat l’Ordre ETD/666/2020, de 13 de juliol, per la qual es modifica l’Ordre ETU/1033/2017, de 25 d’octubre, per la qual s’aprova el Quadre Nacional d’Atribució de Freqüències.

El Quadre Nacional d’Atribució de Freqüències (CNAF) estableix el marc regulador i l’ús per al qual es reserven les diferents bandes de freqüències, segons les normes i directrius dels grups de treball internacionals i la legislació de la Unió Europea.

Entre les modificacions incorporades destaca la determinació del límit màxim de la quantitat de freqüències que podrà utilitzar un operador en la banda de 700 MHz, una de les tres bandes prioritàries per a la introducció de les xarxes 5G.

En concret, els límits establerts són: pel que fa a les freqüències apariades de la banda de 700 MHz, s’estableix el límit màxim en 2×15 MHz per operador. A més, s’estableix un límit màxim de 2×35 MHz per operador per al conjunt de les bandes apariades de 700 MHz, 800 MHz i 900 MHz.

Amb aquests límits s’assegura un bon equilibri entre, d’una banda, la quantitat d’espectre necessari perquè un operador desplegui les seves xarxes de manera eficient i pugui prestar de manera adequada els seus serveis 5G i, per un altre, afavorir la competència evitant l’acaparament d’espectre.

Nota de premsa del Ministerio de Asuntos Económicos y Transformación Digital.

Compartir:
Facebook
X
LinkedIn
Email
WhatsApp
Telegram