Federació Catalana d’Empreses de Telecomunicacions
Search

Aprovada la modificació del Quadre Nacional de Freqüències

El passat 16 de juny es va publicar al BOE l’Ordre Ministerial ETD/625/2023 promoguda pel Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, a través de la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals, per la qual es modifica el Quadre Nacional d’Atribució de Freqüències (QNAF).

En l’Ordre s’estableixen nous límits en la disponibilitat de freqüències per operador i s’incorporen modificacions en la reserva d’espectre a la banda de 26 GHz, deixant 450 MHz per a xarxes locals d’autoprestació.

Els espectrum cap aprovats són clau per al reforç dels ecosistemes industrials i de la competitivitat i autonomia estratègica d’Europa i Espanya.

També contribuiran a incentivar el desplegament del 5G entre els operadors. Una tecnologia que demana una major capacitat radioelèctrica per suportar l’increment exponencial del trànsit de dades i els casos d’usos que implica.

Segons les previsions d’evolució del trànsit de dades mòbils de la Unió Internacional de Telecomunicacions podria assolir gairebé 1.300 Exabytes el 2027 i més de 4.000 Exabytes el 2030.

 

Accedeix a la notícia publicada pel Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital.

Accedeix a Ordre Ministerial ETD/625/2023 publicada al BOE.

Compartir:
Facebook
X
LinkedIn
Email
WhatsApp
Telegram