Federació Catalana d’Empreses de Telecomunicacions
Search

Les claus d’un suggerent DMT2021

Una nova realitat transformarà la nostra manera de viure i treballar: El desplegament de la fibra òptica i la universalització de l’accés a Internet, en especial en les zones rurals, claus del debat DMT2021

L’acte, organitzat per Feceminte,  ha reunit a un centenar d’assistents de diferents empreses i institucions, que han participat activament en el debat.

Barcelona, 13 de maig 2021_ Els nous desplegaments de tecnologies i infraestructures comporten nous espais per a l’activitat empresarial, com ha quedat reflectit durant la celebració del DMT2021, on és fonamental el desplegament de la fibra òptica i la universalització de l’accés a Internet, en especial en les zones rurals.

L’acte inaugurat per David Ferrer Secretari de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, ha destacat el paper de les administracions públiques en facilitar el desplegament de la fibra òptica i millorar la connectivitat internacional. La Generalitat ha invertit 80 M d’euros en el desplegament d’infraestructura pública, arribant així a 415 municipis que no disposaven de connectivitat.

Tot seguit, l’interessant debat amb els reptes, els frens i les oportunitats del sector amb  Rosa Paradell, directora de desenvolupament de negoci d’innovació d’i2Cat; Cristina Campillo, subdirectora d’Infraestructures Digitals i Comunicacions Electròniques de la Generalitat de Catalunya; Sergio Hernández, president de Smartech Cluster i membre del comitè de govern de KNX i Christopher Gehlen, CEO & Co-founder de Neutroon, que han destacat, entre d’altres la necessitat de col·laboració públic-privada i en escoltar a les persones, perquè es pugui produir el canvi cultural bàsic cap a la digitalització; la banda ampla;  la sensibilitat cap a les PIMES, tant les tecnològiques com no tecnològiques, el 5G com a habilitador de la banda ampla, fins a la disminució de la bretxa digital i l’evolució fins a la indústria 4.0, les smarts cities o les llars intel·ligents. 

El debat, enriquit tant per les preguntes dels assistents com per les intervencions dels propis ponents i moderador, Joan Francesc Fondevila, periodista, director de Cecable i professor universitari, ha destacat que el ciutadà ha de ser el centre de l’instrument tecnologia, perquè realment cobreixi les seves necessitats.

Un missatge optimista i encoratjador cap al futur del sector amb oportunitats que s’obren, potser en part, per la pandèmia, que ha accelerat aquest procés_ Si volem aconseguir amb èxit la transformació digital, és imprescindible comptar amb les zones rurals per a equilibrar el territori i que les oportunitats arribin a tothom_ han destacat unànimement.

La cloenda a càrrec d’Antoni Cañete, president de PIMEC, ha destacat el paper essencial de les telecomunicacions i ha declarat la necessitat de que els fons “Next Generation” es capitalitzin i arribin a PIMES i autònoms, posant-se a disposició dels socis i col·laboradors de Feceminte.

Han col·laborat en l’organització l’ APTICC (Associació de Professionals TIC de Catalunya)Cecable (Centre d’Estudis sobre el Cable), COEINF (Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica), GrausTIC (ONES Associació d’Enginyeria Tècnica de Telecomunicació de Catalunya) i Telecos.cat (Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació).   

Feceminte, associació empresarial catalana, sense ànim de lucre, orientada a representar, impulsar i potenciar l’activitat dels seus membres i el sector, en general. Està formada per empreses que es dediquen a la instal·lació, la integració, l’operació de xarxes i serveis, l’enginyeria, el desenvolupament, la fabricació i altres activitats en l’àmbit de les telecomunicacions.

Els vídeos del DMT2021:

Compartir:
Facebook
X
LinkedIn
Email
WhatsApp
Telegram